Είστε εδώ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ και η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΠΡΟΣ
Πρωθυπουργό Ελλάδας
κ. Αλέξη Τσίπρα

ΚΟΙΝ: Μέλη Σωματείου

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ ,
Δύσκολες ώρες περνάει λόγο πυρκαγιών η χώρα μας , εξαντλητικές ώρες και μέρες ζουν στα πύρινα μέτωπα ΟΛΟΙ οι πυροσβέστες. Όχι οι αξιωματικοί, οι μόνιμοι, οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης , οι συμβασιούχοι όπως μας έχουν χωρίσει με ΦΕΚ . Το Πυροσβεστικό Σώμα δεν μπορεί να πάει μπροστά με 5 κατηγορίες εργαζομένων.
“ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ” Είπατε πριν λίγες μέρες όταν βρεθήκατε κοντά στους συναδέλφους μας.
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Ξεκινώντας από τους συμβασιούχους πυροσβέστες σας βροντοφωνάζουμε και σας λέμε ότι ξεπληρώνετε κ. Πρωθυπουργέ αρκεί να ενδιαφερθείτε και να μάθετε τα προβλήματα που βιώνουμε χρόνια τώρα . Οι εκάστοτε κυβερνήσεις μαζί και η κυβέρνηση σας μας θυμούνται μόνο 1-2 μήνες το καλοκαίρι, όταν έχουμε πυρκαγιές.
Πρέπει να ενημερωθείτε, αν δεν ξέρετε ότι η ελάχιστη προϋπηρεσία ενός συμβασιούχου πυροσβέστη είναι 10 έτη στο Πυροσβεστικό Σώμα με εμπειρία και αγάπη για την δουλειά που κάνουμε.
Εμείς λοιπόν οι 1200 Συμβασιούχοι πυροσβέστες καλούμαστε να ζήσουμε τις οικογένειες μας με 650 ευρώ το μήνα και αυτά μόνο για 5 μήνες ανά έτος. Μετά παίρνουμε 3 μήνες ανεργία από 300 ευρώ το μήνα. Και τέλος.
Αν υπάρχει θέληση από την κυβέρνηση σας κ . Πρωθυπουργέ και θέλετε πραγματικά να μας το ξεπληρώσετε γιατί το αξίζουμε και το δικαιούμαστε αλλά και να κάνετε πράξη τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις τότε πρέπει να εργαζόμαστε πλήρες 12 μηνο. Έχουμε προτείνει 6 μήνες πυροσβεστική και 6 μήνες πολιτική προστασία για την πρόληψη των πυρκαγιών . Ο τομέας της πρόληψης έχει παραμεληθεί πολύ στη χώρα μας.
Συνεχίζοντας με τους 2090 Π.Π.Υ.
Θυμάστε το 2011 με τον Ν.3938/2011 που τον ψήφισαν όλες οι πτέρυγες της Βουλής, σχεδόν το 90%-95% των βουλευτών.
Εδώ αντί να κάνετε πράξη τα προεκλογικά σας λόγια, μας κάνατε με τροπολογία ντροπή τον Φλεβάρη «τριετής». Και εδώ ξεπληρώνετε κ. Πρωθυπουργέ με την άμεση, και όταν λέμε άμεση τον επόμενο μήνα κιόλας εφαρμογή του Ν. 3938/2011. Πέντε χρόνια περιμέναμε να έρθει η 10-02-2017 να ενταχθούμε στο μόνιμο προσωπικό. Πέντε χρόνια γνωρίζατε ότι στο τέλος της πενταετίας έπρεπε να ενταχθούμε στο μόνιμο προσωπικό, και η κυβέρνηση σας κ. Πρωθυπουργέ δεν εφάρμοσε Νόμο .
Γνωρίζετε κ . Πρωθυπουργέ ότι είμαστε απλήρωτοι υπερωρίες, αργίες, νυχτερινά, εκτός έδρας, εδώ και πέντε μήνες;
Γνωρίζετε κ . Πρωθυπουργέ ότι παρότι την δουλειά που κάνουμε και θρηνούμε δεκάδες συναδέλφους εν ώρα εργασίας , δεν παίρνουμε το επικίνδυνο και ανθυγιεινό;
Γνωρίζετε κ. Πρωθυπουργέ ότι παρότι η ώρες εργασίας μας που έχουν εγκριθεί έχουν εξαντληθεί, εμείς από τα μέτωπα των πυρκαγιών δεν αποχωρούμε μέχρι να σβήσει και το τελευταίο «καντηλάκι».
Συνεπώς κ. Πρωθυπουργέ αν η κυβέρνηση σας θέλει να αποκαταστήσει αδικίες και να σταματήσει τον εμπαιγμό εις βάρος μας , πρέπει να κάνει πράξη τα παραπάνω ΆΜΕΣΑ , και να μην περιορίζετε σε δηλώσεις εντυπώσεων. ;Όπως πρόσφατα πήγατε να δείτε από κοντά τις προσπάθειες των συναδέλφων μας στις πυρκαγιές, έτσι πρέπει να μιλήσουμε από κοντά και για την επίλυση των προβλημάτων μας
Κύριε Πρωθυπουργέ αναμένουμε την παρέμβασή σας .
Έχουμε μάθει στις φωτιές να μην κάνουμε πίσω, το ίδιο και στα δίκαια αιτήματα μας.

Με τιμή για
Το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σοφός Γεώργιος Τζαρίμας Χρήστος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ 04.09.2017

Προς
Σωματείο Πυροσβεστών Αργολίδας και Αρκαδίας

Λάβαμε την επιστολή σας και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξετάσαμε τα ζητήματα που διεξοδικά αναφέρετε και κυρίως το ζήτημα της εργασιακής σας διασφάλισης.
Η προσφορά προς την κοινωνία και το περιβάλλον όλων των μελών του Πυροσβεστικού Σώματος είναι ανεκτίμητης αξίας, όπως σημείωσε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Υπό αυτό το πρίσμα αντιμετωπίζονται συνολικά από την κυβέρνηση όλα τα ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του.
Ειδικότερα για τα θέματα που θίγετε στην επιστολή σας: Στο Πυροσβεστικό Σώμα με το Ν.3938/ 2011 συστάθηκε ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού (4.000 οργανικές θέσεις), με την ονομασία «Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης», (Π.Π.Υ) ως εξής:
• Τρεις χιλιάδες τετρακόσιες 3.400 θέσεις Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης (Π.Π.Υ) προερχόμενοι από το προσωπικό που εργαζόταν στο Πυροσβεστικό Σώμα ως εποχικό προσωπικό.
• Εξακόσιες 600 θέσεις Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης (Π.Π.Υ) από ιδιώτες.
Οι ανωτέρω εργάστηκαν με την ιδιότητα αυτή έως και 10-2-2017 όπου και συμπληρώθηκε η πενταετία.
Για την ένταξη των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης (Π.Π.Υ) στο μόνιμο προσωπικό προβλέπονται τα ακόλουθα:
• Για τους δύο χιλιάδες ενενήντα εφτά (2.097) που ολοκλήρωσαν την πενταετία, πληρούσαν τις προϋποθέσεις για ένταξή τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, κρίθηκαν επιτυχώς από τα αρμόδια Συμβούλια μονιμοποίησης και υπάγονται στο άρθρο 13 του νόμου 4455/2017 παρατάθηκε για τρία (3) έτη η θητεία τους. Μετά το πέρας της παράτασης, που μπορεί να είναι και μικρότερη των τριών ετών, ολοκληρώνεται αυτοδικαίως η διαδικασία ένταξης στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, χωρίς να απαιτείται νέα κρίση.
• Για χίλιους τετρακόσιους εβδομήντα (1.470) Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που ολοκλήρωσαν την πενταετία, δεν πληρούσαν όμως τις προϋποθέσεις για ένταξή τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και οι οποίοι αιτήθηκαν και κρίθηκαν επιτυχώς από τα αρμόδια Συμβούλια ανανεώθηκε η θητεία τους για πέντε (5) χρόνια από την ημερομηνία λήξης της προηγούμενης.
• Τριακόσιοι εβδομήντα εφτά (377) υπηρετούντες επιτυχόντες-επιλαχόντες Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης δεν έχουν ολοκληρώσει την αρχική πενταετία. Μετά την ολοκλήρωσή της πενταετίας ο καθένας ξεχωριστά θα κριθεί ως προς την ικανότητα ανανέωσης ή ένταξης του στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.
Όσον αφορά τους Πυροσβέστες Εποχικής Απασχόλησης (Συμβασιούχους) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.
Για την αντιπυρική περίοδο του 2018 έχει προωθηθεί όλη η σχετική διαδικασία για την κάλυψη των απαραίτητων θέσεων Πυροσβεστών Εποχικής Απασχόλησης στο Π.Σ.
Όσον αφορά τις οφειλές για υπερωρίες, νυχτερινά και εκτός έδρας των Π.Π.Υ, σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε αυτές θα αποκατασταθούν σταδιακά από 14-9-2017.
Η κυβέρνηση εργάζεται με γνώμονα την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την διασφάλιση της προστασίας των πολιτών και του περιβάλλοντος. Αυτό αποδείχθηκε και με την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά και τον συνεχή διάλογο που έχει αναπτύξει με τους συνδικαλιστικούς φορείς των πενταετών πυροσβεστών και εποχικών, ώστε πριν από την παρέλευση της τριετίας να έχει διευθετηθεί ολοκληρωτικά το εν λόγω ζήτημα.
Με βάση τα παραπάνω λοιπόν είμαστε στην θέση να σας διευκρινίσουμε ότι στην παρούσα συγκυρία έχει υλοποιηθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Κινούμαστε πάντα στα πλαίσια ενός ειλικρινούς και γόνιμου διαλόγου.

Με εκτίμηση,

Προϊστάμενος Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών Πρωθυπουργού
Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού

http://forestfirefightersgreece.blogspot.gr/2017/08/blog-post_19.html

http://forestfirefightersgreece.blogspot.gr/2017/09/blog-post_43.html